onsdag den 5. maj 2010

Tokyo dagbog, 28. marts: Harajuku og område

Efter mange timers dejlig søvn stod vi op kl. halv 9 for at klæde os på og gøre os lidt klar inden vi tog ned i stueetagen for at få morgenmad. Vi tog plads og bestilte så 3 omgange american breakfast. Imens vi ventede fik vi serveret vand hvilket vi troede var med i morgenmaden og prisen, vi fandt dog senere ud af at det er normalt at man får serveret gratis vand til alt man bestiller. En luksus der er liiidt svær at vende sig af med! Vi fik også serveret en lille skål salat, juice og te Det var dog medregnet i prisen.

Morgenmaden blev serveret, og den var rigtig lækker! Spejlæg, eller scrambled, og bacon. Vi blev dog lidt overrasket over at vi fik serveret broccoli og blomkål, for ej at nævne pomfritter! Pomfritter til morgenmad?! Vi brokkede os nu ikke ligefrem over pomfritterne og spiste dem da også med velbehag, ikke det man er vant til men hva faen! Vi gik op igen og gjorde os færdige, dvs. lagde make up m.m. Vi tog så metro mod Shibuya hvor vi skulle skifte til JR Yamanote Line. Dog tog vi enten det forkerte tog eller også missede vi stationen, for pludselig sad vi og kunne ikke følge med på kortet. Vi sprang af og tog det første og bedste tog tilbage til Shibuya.. Men hvad er Tokyo uden at stå som sild i en tønde! Så det prøvede vi også lige, herligt med krops kontakt!

Vi ankom dog til sidst til Harajuku ♥ Vi gik ud og mod Meiji Shrine. Vi gik gennem parken for at komme dertil og nød stilheden som man bemærkede imens man gik afsted mod shrinen.

På vejen kom vi forbi en opstabling af sake tønder, alle rigtig flot udsmykket og helt klart et billede værd! Vi ankom så til Meiji Shrine som var rigtig flot og imponerende. Og for at det ikke var løgn blev der afholdt bryllup!

Det var virkelig en oplevelse at se brudeparret og gæsterne i deres fine tøj, og bare se hvordan en bryllups ceremoni afholdes på den anden side af kloden! Man mærkede virkelig her at det var på den anden side af kloden og en helt anden kultur! Efter at have knipset en del billeder af bryllupsfolkene gik vi mod udgangen af parken. I det vi gik ud af Meiji Shrine mødte vi en vi kendte! Hvor store er chancerne alligevel for at det sket?

Vi gik så mod Yoyogi Park i håb om at støde på nogle bands som stod og jammede. Vi fandt dog ingen. Til gengæld var der megen anden aktivitet i parken, men det var selvfølgelig også Hanami, dah! Parken var fyldt med udsprungne lyserøde Sakura træer som gjorde det ellers lidt tørre langskab utroligt flot. Folk lavede stafet, holdte kanin træf (jup kaniner er åbenbart den nye Chihuahua i Tokyo!) og derudover var der også en STOR gruppe studenter som fejrede Hanami. Alle de folk og forsamlinger som sad på blå plastik presseninger gav virkelig en stemning. Derudover var der også små madboder og en ballonmand (som var underlig!)

Vi gik ud af Yoyogi Park og krydsede Jingubashi Bridge hvor der, uheldigvis, kun var to cosplayere. Men dem skulle vi da have et billede af! Vi gik så mod Takeshita dori for at shoppe♥

Og hvilken gade ♥ Den havde alt hvad hjertet kunne begære, tøj, smykker, sko, ALT hvad en Japan fanatiker ku drømme om ♥ Og ej at forglemme de lækre crêpes som var herligt billige ♥ Efter vi havde spist crêpes og været gaden igennem, uden at gå alt for meget i dybden, gik vi ud på hovedvejen og ned mod Laforet. Oprindeligt skulle vi have været til Tokyo Anime Fair, men da klokken blev for mange og det lå ret langt væk droppede vi det.

Vi gik ind på en engelsk pub forinden hvor vi fik noget at drikke og spise. BBQ pomfritter og rejer og pomfritter. Her hvilede vi vores trætte fødder, dog var Anne Sophies mest kvæstede. Hva kan jeg sige, London hærder ens fødder! Vi gik derefter ud og fandt en docomo butik hvor vi gik ind og klikkede på mobiler. Ikke nok med at japanerne forstår at lave tøj og smykker, de forstår sig også på mobiler ♥ Forbandet være at de koster så meget og så ved man ikke engang om de duer i Danmark!


Vi nåede frem til Laforet og startede i de øverste etager. Vi blev en anelse skuffede da de fleste butikker var dyre og ikke så alternative som vi troede.. Men så! Da vi kom ned i kælder etagerne blev der åbnet en helt ny verden for os! De havde gemt alt det gode nede i kælderen! ♥ Her var straks noget vi kunne bruge, Algonquins, Alice and the Pirates, Putumayo, Baby The Stars Shine Bright og meget andet! ♥ Meget af tøjet var selvfølgelig dyrt, men mere af det var i vores prisklasse, så nu fik pengene ben at gå på! Noget man dog hurtigt bemærkede i Laforet var hvor gode japanerne er til at lave ekko. Når man gik ind i en butik, eller bare passerede den, blev man mødt af et "Irasshaimase~!" Når en ekspedient var noget til "mase~" slog den anden an og sagde lige så skingert "Irasshaimase~~!" og sådan fortsatte det! Efter mange dage bliver man GODT træt af det! Så efter en dejlig lang dag gik vi trætte og glade over vores indkøb mod metroen og tog hjem til stationen.

Indkøbene blev pakket ud og gloet godt igennem. Da vores føddet var ret smadret besluttede vi os for at spise på hotellet. Vi gik så ned og fik korteletter og yakitori. Rigtig lækkert! Derefter gik vi op i baren og fik nogle drinks som vi sippede til imens vi hygge snakkede. Vi mistede vist tidsfornemmelsen for pludselig sagde den høflige japanske tjener at de lukkede. Så vi tog op på værelset igen for at gå til ro. Mig og Anne Sophie skulle dog liiige se lidt tv og endte med at finde et quiz show! Klokken blev ihvertfald halv 12 inden vi fik lagt os til rette, måske ikke det smarteste når man sku tidligt op næste morgen, men hva faen, man er kun i Tokyo en gang! (Eller flere gange hvis nu man lige sparer lidt op!)

PS Japanere har en skinger stemme, man skulle tro at kvinderne skulle bestå et "Irasshaimase~!" kursus for at blive ansat!

2 kommentarer:

  1. Lyder super spændende - håber det er en fed tur!

    /Jeanett
    http://jeanettd.blogspot.com

    SvarSlet
  2. Det var en mega fed oplevelse, helt klart uforglemmeligt!

    SvarSlet