torsdag den 25. november 2010

Radiograf


Jeg har de sidste to dage været oppe kl. 6 for at drage til Holbæk Sygehus for at følge hverdagen på radiologisk afdeling. Jeg startede med at få lidt introduktion om det ene og det andet, herunder tavshedspligten, og fik derefter en hurtig rundvisning på afdelingen med nogle erhvervspraktikanter fra 9. klasse. Jeg skulle så overvære MR-scanning som bl.a. bruges til at se på patientens hjerne. Disse undersøgelser tog en rum tid da scanningerne foregik i serier og nogle af disse serier tog 6 minutter. Trods de lettere lange scanninger var det rigtig spændende og lærerigt da de ansatte forklarede mig en hel del.
I dag mødte jeg igen og startede her på CT-scanning, dette var også rigtig spændende, da der bl.a. var en fra et færdselsuheld inde. Også her fik jeg forklaret en masse og fik en masse viden om brugen af maskinen. Til sidst overværede jeg den normale røntgen som mest bruges på knogler og lunger.
Alt i alt fik jeg rigtig meget ud af disse to dage, og det gav mig virkelig et indblik i det radiografen laver, og det jeg oplevede ville man aldrig kunne læse sig til på nettet eller i bøger... Det var virkelig en oplevelse!

2 kommentarer:

  1. Det lyder godt nok spændende, hvordan fik du lov til at følge dem? Var det noget praktik eller? :)

    SvarSlet
  2. Jeg skrev ind til dem og forklarede lidt om mig selv og hvorfor det interesserede mig, og spurgte om det var muligt at følge dem en dag eller to :) Og det var så intet problem, de har en uddannelsesansvarlig derinde som tager sig af sådan noget :) Det kan virkelig anbefales da det var rigtig spændende og alle var rigtig søde :D

    SvarSlet